Tuesday, November 24, 2009

Monday, November 23, 2009

Saturday, November 21, 2009

Arnoud...

Tja Sorry, dit is niet voor Arnoud, maar voor Alfons bedoeld. Ons gekke kleine grote meisje heeft bedacht dat ze voor zowel Arnoud als Alfons dezelfde naam moet gebruiken. We zijn haar al aan het leren dat Alfons Alli is en Arnoud Arnoud. Lastig hoor voor zo'n klein wupke, maar ze leert snel.
Ik ben ook zo trots op beide koters. De een heeft net leren terugrollen van buik naar rug en de ander heeft net leren tellen van 1 tot 10 en kan puzzels maken van 6 stukjes. Ik vind het knap, maar ik ben vast bevooroordeeld ;)

Ik zit me wel eens te bedenken wat ik op een dag doe, eigenlijk niet zo veel en eigenlijk ook wel weer heel veel. Het is inhoudelijk niet zo veel, maar alles bij elkaar opgeteld zijn het wel een heleboel dingen. Er wordt wel eens gemakkelijk gedaan over het leven van een thuisblijfmoeder. Nou ben ik niet een echte, maar wel voor meer dan de helft van de week, dus vind ik dat ik ook een klein beetje recht heb op die titel ;) Maar serieus, wat doe je op zo'n dag. Ik zie het een gemiddelde man nog niet nadoen...
Even een opsomming van hoe een dag er zoal uitziet als ik thuisblijf:

8:00 uur
Kids wakker.
Mezelf wassen, aankleden, etc.
Oudste eruit vissen, luier, aankleden, haar frutselen (je kent dat wel, staartjes en clipjes).
Jongste eruit vissen, luier, aankleden
Flesje maken, jongste flesje geven
Broodje smeren voor mezelf en de oudste.
Broodje eten.
Stofzuigen
Boodschapjes doen
Fruithap ergens tussendoor proppen
Broodjes smeren, fles je maken.
Tegelijk fles geven en broodje eten samen met de oudste
Wasje draaien, wasje opvouwen
Kindjes op bed gooien
Pleetjes schrobben
Wasje ophangen
Soms nog wat strijken als daar tijd voor is.
Kindjes weer uit bed vissen, soms één voor één, soms worden ze tegelijk wakker.
Fruithapje maken (=schillen of pellen) voor de oudste en wat drinken klaarmaken
Zelf ook wat drinken met een koekje
Flesje maken.
Jongste weer op bed.
Qualitytime met de oudste.
Koken
Eten met manlief en de oudste.
Afwassen met manlief
Oudste speelt nog wat. jongste uit bed halen.
Hapje maken voor de jongste, flesje maken voor de jongste
Omstebeurt naar binnen gooien bij de jongste.
Oudste op bed, jongste op bed.
Rust.........
8:00 uur

Als papa's denken dat ze het druk hebben tsss... Overigens over manlief heb ik niets te klagen, die werkt op zijn 'vrije' dag zo goed als hetzelfde schema af, zij het niet nog meer. Maar er zijn erbij die denken dat we alleen maar op ons gat zitten, tss.. as if! Zij hebben nog pauze op het werk, maar dat is hier alleen het geval als de kids op bed liggen en er ondertussen even geen strijk ligt te wachten of kids te vroeg wakker worden of was gedaan moet worden of of of.. noem maar op.. en nee, dit is geen klagen, ik geniet ervan, ik geniet van de kids, van mijn mooie lieve meiden. Zij zijn me meer waard dan wat dan ook!



Ik zou niet willen ruilen met een fulltime vrouw zonder kinderen. Werken is echt leuk, tenminste mijn werk, maar mama zijn, dat maakt het leven nog net wat mooier ;)

Friday, November 13, 2009

Weekendje weg..

Druk druk druk, allemaal om een weekendje te kunnen ontspannen. Ik heb er altijd zo'n hekel aan, die voorbereidingen en dan is het maar voor een weekend.. Niet eens voor een paar weken, zoals in de zomervakantie. Ik geniet altijd van het pakken en inpakken van de auto als we op vakantie gaan in de zomer, maar voor zo'n weekend.. ik stress meer dan dat ik inpak, ik denk elke keer dat ik de helft vergeet, en bedenk dan wat dat zou kunnen zijn. Ik loop van hot naar her, hier wat pakken, daar nog wat graaien. Oja, ik moet nog shampoo mee, niet het beddengoed van de kids vergeten, oh en ook nog een slaapshirt. Pff.. het lijkt wel werken. Hopelijk weegt het weekend op tegen de stress vooraf ;)