Thursday, December 15, 2011

Christmass

Hoeveel mensen vieren kerst zonder te weten waar het werkelijk om draait? Cadeautjes onder de boom, de kerstman die langskomt en ho ho ho uitkraamt, rendieren die door de lucht vliegen en kerstelfjes die die man helpen. Kinderen die geloven dat die man echt bestaat, zonder echt te weten waar het allemaal om draait. De commercie in ons land heeft onvoorstelbaar de overhand gekregen, allerlei versieringen in de etalages, kerstballen, -klokken, -slingers, kerstmannen, etc. Maar waar blijft het echte verhaal?
Zijn we vergeten waar het echt om gaat? Hoe de Zoon van God naar de aarde kwam als een hulpeloos, klein, weerloos kindje om aan ons te laten zien hoe we vrede kunnen sluiten met mensen om ons heen, hoe we door ons geloof in Hem en in elkaar bergen kunnen verzetten. Dat we, doordat Hij is geboren in die kerstnacht gered konden zijn van de zonden die we keer op keer begaan. Wat een ongelofelijk wonder is het toch hoe Iemand zo machtig, zo weergaloos groot aan ons, als kleine mensjes, denkt en ons wil redden. Als we maar geloven, als we maar weten wat er gebeurt is. Dat kleine kindje, het kerstkindje redt ons leven, schenkt ons licht, liefde, hoop, vrede. Hij is bij ons iedere dag, wil ons helpen bij onze worstelingen. Geen enkel leven gaat over rozen, daarom hebben we het ook zo nodig dat er Iemand is die ons helpt, die ons ondersteunt in moeilijke tijden. Herdenk met Kerst, beleef, ervaar, voel wat er 2011 jaar geleden is gebeurd, het was niet zomaar een nacht.

Saturday, December 10, 2011

Te lief!

Dochterlief loopt alle dagen zingend door het huis (van wie zou ze dat toch hebben?) en blèrt dan van alles mee, de Sinterklaasliedjes vliegen je hier nog steeds om de oren, maar ook de Christelijke liedjes zijn van de partij. Allerlei nieuwe aangeleerde liedjes op school worden ten gehore gebracht en dochter laat dus 's morgens als ze wakker is meteen horen waar ze dankbaar voor is:

Dank u Heer voor deze morgen,
voor een hele nieuwe dag,
dat U weer voor mij wilt zorgen
en dat ik weer spelen mag.

Maar ook het Kanjerlied schalt door het huis (en ook door de winkels vanmiddag toen we gingen shoppen):

We zijn de kanjertijgers,
wij helpen iedereen,
we spelen niet de baas
en we zijn niet vaak alleen.

Wij zijn de konijnen,
we zijn voor niemand bang,
we verstoppen ons niet meer,
wat vind je daar nu van?

Maar ook de liedjes die papa en mama leuk vinden worden (fonetisch) meegezongen. Leuk zo'n muzikaal kind.

En 's avonds wordt de dag traditiegetrouw afgesloten met:

Heer, wij gaan nu weer naar bed toe,
want de dag is weer voorbij,
maar ik wil U eerst nog bedanken:
U was weer zo goed voor mij.
En U heeft mij weer gegeven
alles wat ik nodig had:
eten, drinken, kleren en speelgoed
en nog heel veel meer dan dat, amen.

Thursday, October 27, 2011

Tuesday, October 04, 2011

Monday, October 03, 2011

Men oh men!

Wat een ongezonde week:

- maandag rijst met prutje
- dinsdag pizza
- woensdag (geen idee meer, maar iets gezonds)
- donderdag patat
-vrijdag: kaiserschmarrn
- zaterdag: 's middags patat en 's avonds pannenkoeken
- zondag: verjaardag dus taart en chips en 's avonds patat

Dat wordt een week, wat zeg ik twee weken op rantsoen!!!

Sunday, September 25, 2011

Commentaar

Ja, ik leef nog, echt! Ben gewoon druk en als ik thuis ben ben ik moe (maar voldaan). Een dag meer werken voel je wel, moet even wennen aan het nieuwe ritme, hoe krijgen we het huishouden toch normaal rond, terwijl we een dag minder thuis zijn en toch niet op zondag aan de slag willen en over het algemeen toch ook op zaterdag weg zijn...? Tja, het moet allemaal zijn draai gaan vinden.

Ondertussen ben ik bezig om Fenna's verjaardag te regelen, taart, bordjes, alles in het thema van..... tja, dat blijft nog even een verrassing voor sommigen van jullie ;)

Daarnaast is onze grote meid ook aan het wennen op school, want als ze straks echt 4 is gaat ze hele dagen naar school. Ze heeft er enorm veel zin in! Mama ook, hoewel het heen en weer rijden naar school ook weer een ritme apart is. Moet ik op mijn vrije dag alsnog vroeg eruit... het is niet anders...

En last but not least ben ik met enthousiasme nog steeds bezig in de klas. Een klas vol lieve kleuters die keer op keer je verrassen met hun uitspraken en acties. Blijft geweldig :)

Nou dan ben je weer op de hoogte he?! ;)

Ciao!

Wednesday, June 29, 2011

Monday, February 28, 2011

Saturday, February 26, 2011

huh?

'Er is iets anders aan je haar' (hoorde ik vandaag). Tja.. iets met een kapper en iets permanents.. iets met krullen enzo.. Fenna vindt het mooi, Yara moest even 3 keer goed kijken voordat ze me herkende. Volgens mij herkende ze me uiteindelijk ook alleen maar door dat ik deed als mama en praatte als mama ;) Manlief vind het niks, maar ach, het gaat uiteindelijk om wat ik vind toch? Toch?

Ik moest erg wennen in het begin, maar ik kan wel zeggen, denk ik, dat ik het wel aardig vind. Begin er zelfs lol in te hebben om verschillende coupes te proberen. Hoge staart, lage staart, clipjes, schuifjes, noem maar op.

Monday, February 14, 2011

3-en

Onze mooie meiden met hun lieve neefje Jayden.

Saturday, February 12, 2011

Kiddie's

Wat zijn het toch een heerlijke meiden. Gezellig samen spelen en elkaar betrekken bij het spelen. Fenna kan heel lief zijn voor Yara, soms met bijbedoelingen, maar toch ;) Natuurlijk vliegen ze elkaar nog wel eens in de haren, maar veeeeeel minder dan voorheen. Ze zijn gewoon gezellig samen :) Als mama kan ik daar zo van genieten..

Fenna is overdag zindelijk en 's nachts gaat het ook heel goed. Ongeveer 3 op de 4 nachten droog nu. Toch knap!Yara babbelt er lustig op los en leert nog elke dag woordjes bij. nu zijn de 3 lettergrepige woorden aan de beurt: meenemen, afwassen, etc. Ook 3 woord-zinnen komen er nu regelmatig uit.Kortom ontwikkelingen is huize van Dillewijn. Mama is trots!