Wednesday, May 31, 2006

Thee of koffie?

Vandaag bestonden mijn converserende zinnen uit de volgende woorden:
'De cateringservice!'
'Witl u thee of koffie?'
'Kunnen we u blijmaken met een kopje thee of koffie?'
'Wilt u nog wat erin?'
'Suiker en melk?'
'Lepeltje erbij'
'Alstublieft!'

Nee ik stond niet achter de bar. Nee ik stond ook niet in een restaurant mensen te verwennen met warme drankjes. Ik heb me eindeloos een slag in de rondte gewerkt met een kartonnen doos vol met suikerklontjes, plastic en papieren bekertjes, plastic roerspaantjes en koffiemelk. Aan mijn zijde stond een geharde persoon met twee koffiekannen en een theekan. Gewapend met deze voorwerpen gingen wij de volgende nobele taak vervullen:

Alle sportdagmensen die een groepje kinderen begeleidden of een spel of atletiekonderdeel bemandden voorzien van koffie en thee.

Nu is dat natuurlijk niet zo'n probleem, maar hoe doe je dat praktisch als de groepjes met begeleiding steeds rouleren en je ze niet mis wil lopen. Uit ervaring spraken de cateringdie-hards dat we tegen de klok in moesten lopen om niemand over te slaan.

Hoeveel rondjes heb ik gelopen? Hoeveel mensen heb ik van koffie en thee voorzien? Hoeveel suiker-klontjes en scheutjes melk heb ik voorbij zien komen? Heel erg veel iig. Wat ik wel zeker weet is dat de mensen erg blij en voorzien waren. En dat de kinderen plezier hadden. En dat telt!

Monday, May 29, 2006

Weekend is fijn

Zeker als het een lang weekend is. En we hebben de afgelopen week teveel buiten de deur gegeten en als we dan thuis aten, hebben we ook niet al te gezond gegeten. Even een korte omschrijving van de afgelopen dagen wat betreft eten vanaf vorige week maandag: kliekjes (rijst en mie met prutje) / aardappels met champignons en vlees / patat / spareribs met aardappels en salade / maceroni / pannenkoeken / chinees. Echt te erg voor woorden zeg maar... ik zeg er dan verder ook niets meer over :)

Vandaag weer naar stage, voor de 3-na laatste dag. Best een raar gevoel. Vandaag was mijn begeleider ook op school voor het laatste bezoek en voor het laatste gesprek met mijn begeleider en voor de laatste tips wat betreft mijn scriptie. Ik ga nog wat lay-out dingen aanpassen en wat visie inpassen en dan is dat ook wel aardig okee. Ik hoop dat ik dan niet nog meer hoef aan te passen. Natuurlijk mag ik ervoor kiezen om dat niet meer te doen, maar ik wil het wel graag goed en duidelijk hebben, omdat ik nou eenmaal een perfectionist ben en omdat dit mijn afstudeeropdracht is waar ik wellicht mee kan pronken op mijn sollicitatiegesprek :)

Dus nog even... en dan...!!!!!

Thursday, May 25, 2006

Hemelvaart

Volgens de dominee moeten we de mensen om ons heen zegenen in plaats van haten, niet aardig vinden en dergelijke 'foute' dingen. Dat zegt natuurlijk wel iets over ons geloof. Ik ben dan ook blij dat ik mijzelf Christen mag noemen, maar dan wil ik het ook tot uitvoer brengen. Ik ga het eens proberen deze week.

Mijn favo bijbeltekst van de week: 1 petrus 3:7
Desgelijks gij mannen, leeft verstandig met uw vrouwen, als met brozer vaatwerk, en bewijst haar eer, daar zij ook medeerfgenamen zijn van de genade des levens, opdat uw gebeden niet belemmerd worden.

Wednesday, May 24, 2006

U heeft nog tot zaterdagavond...

...om u in te schrijven op Alegria! :)

Bij mij, via mail of via blog.

Tuesday, May 23, 2006

Mijn lieve

Mijn lieve is lief.
Hij is de liefste man voor mij!
Hij is degene die voor me zorgt als ik het zwaar heb.
Hij is degene die er voor me is als ik pijn heb.
Hij is degene die voor me bid als ik het moeilijk heb.
Hij is degene die voor me kookt als ik ziek ben.
Hij is degene die me troost als ik verdriet heb.
Hij is de liefste!

En mocht ik ooit alleen komen te staan,
dan zal denk ik voor mij de wereld vergaan....

Maar ook dan is er Iemand die voor me zorgt,
dan is Hij er om me op te vangen en me te troosten.
Twee mannen in mijn leven staan mij na.
En deze twee zijn mijn lieve en onze Pa!

Monday, May 22, 2006

Liever in Mokum zonder poen, dan in Parijs met een miljoen!

"En pikketanussie dat gaat er altijd in!"

"Daar mag je alleen maar naar kijken, maar aankomen niet!"

Zomaar wat qoutes van mijn wijlen opa. Hij als rasechte Amsterdammer zal blij zijn... Blij? Nee trots als we ooit nog eens in Amsterdam zouden stranden. 't Lijkt mij ook wel wat... Het Amsterdamse gevoel had ik een paar weekenden terug al helemaal toen we een dag in Amsterdam rondkuierden. De Rozengracht, Het Leidseplein, Het Damrak, De Dam, De Kleine Komedie, Centraal Station, Dwaze Zaken, zomaar wat Amsterdamse plekjes die we toen hebben gezien. Ik heb nog nooit zo genoten van Amsterdam als toen. Of moet ik zeggen Masterdam, zoals de hangjongeren weleens lollig maken van het plaatsnaambord door wat letters om te wisselen.

Ja: "Geef mij maar Amsterdam, dat is mooier dan Parijs. Geef mij maar Amsterdam, m'n Mokums paradijs. Geef mij maar Amsterdam, met zijn Amstel en het IJ. Want in Mokum ben ik rijk en gelukkig tegelijk, geef mij maar Amsterdam!"



Thursday, May 18, 2006

Heuze moestuin

Het woord slaat natuurlijk nergens op: moestuin. Alsof je er moes in verbouwd... Maar goed ik heb dus een sinaasappelkistje omgebouwd tot moestuintje. Daarin staan nu twee bieslookplantjes, twee peterselieplantjes en twee basilicumplantjes. Nu nog kijken of ze daadwerkelijk groeien.

Hoort de bieslook zo snel te knakken? :) Zijn ze te lang ofzo?

Alegria!

Jeej! Alegria komt deze zomer naar Amsterdam! Ik ga erheen, kweet nog niet precies wanneer, maar ik ga! Het is namelijk zo ontzettend mooi en groots en spetterend! Wie wil er met me mee?


Wednesday, May 17, 2006

afstudeerdatum

Jaaaaa! Mijn afstudeerdatum is duidelijk! Op 16 juni heb ik mijn eindgesprek en als dat goed verloopt, wat ik wel denk, dan ben ik daarna Leerkracht Basisonderwijs! Whoehoe!! Nu nog een baan. En dat is vervelend... want zoveel vacatures zijn er op het moment niet, helaas...

Pray for me!

Monday, May 15, 2006

Keukenprinses? Me? Not!!

Maar vandaag ff wel.. Ik had een idee opgedaan gisteren, toen we in het restaurant zaten hier in ons dorpje. Dus ik had inspiratie en daarom heb ik vandaag staan keukenprinsessen... hihi.

Wat het werd? Gevulde paprika (met gehakt, ui en paprika) met zure room, aardappelschijfjes, sla, tomaat en komkommer. Jammie! Twas lekker en vullend. Nu hebben we al drie dagen restaurantfood op, zij het maar twee keer in een echt restaurant. Maar ja twee keer achter elkaar uit eten is ook een uitzondering bij ons. Das ook niet vreemd aangezien dat ook best wel prijzig is...

Maar nu hadden wij dus verwennerijen!

Friday, May 12, 2006

Wat doe je op een vrijdag?

Nou:
- ontbijten
- boodschappen doen
- rokje kopen
- eten en drinken
- mail checken
- wasje draaien
- wasje ophangen
- inpakken
- wegwezen
- tandartsje bezoeken
- moedertje blij maken
- katjes blij maken
- schoonouders bezoeken
- lekker prutje eten
- potje voetballen
- potje frisbeeën
- chocolademelk drinken
- potje badmintonnen
- miniclippen
- bellen
- en dus nu bloggen

Thursday, May 11, 2006

Vliegen vangen

Op het fietspad hier in de omgeving stikt het van de vliegjes...

Ik fietste vanmorgen totaal, alles bij elkaar denk ik zo'n 40 minuten en heb in die tijd ook zeker zoveel vliegjes zich te pletter zien vliegen tegen mij aan. Groene en zwarte vliegjes, grote en kleine..

Ook ben ik tijdens die fietstocht tot de conclusie gekomen dat middelbare school scholieren niet veel veranderd zijn in de tijd dat ik van de middelbare school af ben. Mensen die ze minder interessant vinden, of gewoonweg niet modieus of knap genoeg schijnen het nog steeds te moeten ontgelden. Zelfs op het fietspad! Voorbeelden? Naroepen, keihard schreeuwen als je net langsfietst, je nadoen op een overdreven manier... Kortom: het zijn pubers die verder niets te doen hebben dan andere mensen belachelijk te maken.

Vraag ik me toch af hoe oud ze me schatten :)

Tuesday, May 09, 2006

Lekker hoor!

Yeah! mijn scriptie is eindelijk af: kijk maar!

En het is mooi weer!
En ik is blij!
En poes is blaasontsteking af!
En mijn lief is lief!

5-vuldig Yeah!

Monday, May 08, 2006

Nou zeg!

Ga je lekker op vakantie, een weekje weg, een weekje naar de grens van Duitsland en Luxemburg, zitten daar ook van die vervelende beestjes... Van die kleine kriebelbeestjes, die je bijten en je bloed opzuigen en je, na eruit getrokken te zijn, achterlaten met een rood bultje ter grootte van een knikker. Een bultje dat jeukt, prikt en lekt... Zucht...

Het was echt een fijne vakantie hoor, maar dat was een minder leuke afsluiting. Vanmorgen ben ik naar de dokter geweest en die zegt dat de incubatietijd van die beesten minstens 10 dagen is, en maximaal 2 maanden. Dus of ik er wat aan overhoudt is vooralsnog niet te zeggen. De hoofdpijnen en de misselijkheid waar ik sinds het weekend last van heb is dus niet van dat beestje, maar waarschijnlijk dan van een zonnesteek ofzo... Maar iig hoef ik me geen zorgen te maken, want het bultje zag er gezond uit en pas als hij groter wordt is het erg. Ik heb het idee dat hij vandaag kleiner is geworden. Jeej! Nou we zien wel...