Sunday, February 25, 2007

Concert

Gisteren zijn we naar een concert geweest. Dit was in 't Galjoen in Amstelveen. Verschillende bandjes deden mee aan de popprijs amstelland en meerlanden. Zo hebben we van alles voorbij horen en zien komen.

Het eerste bandje was van het genre schreeuw en brul, oftewel hardrock met grunter en leuke gitaren. Niet helemaal mijn genre, maar zat goed in elkaar.

Tweede bandje was TBFKAGNK Zij maken postrock. Ze omschrijven zichzelf als volgt:
TBFKAGNK is a five piece post-rock band hailing from Amsterdam, comprised of drums, guitar, bass guitar, piano and trumpet. The band plays slight melancholic music - sometimes hopeful, sometimes dark - in which intuition and emotion dominates. Since the recording of their first demo in February 2006 the band is progressing steadily and is ready to further this upward spiral by coming out of it’s shell more and more.
't Is mooi, ik stond te genieten. Jammer dat het maar twee nummers waren. Iedere band mocht namelijk maar 20 minuten spelen.

Het derde bandje was van het genre 'bandjesavond'. Tja hoe leg je dat uit? Ehm het soort bandje dat je hoort op bruiloften waarvan de trouwenden geen bepaalde smaak hebben. Het soort van suffe muziek, waar je niet blij, nog vrolijk, nog somber, nog uberhaubt maar enige emotie bij kunt voelen, behalve op den duur dan irritatie, omdat het nog niet is afgelopen.

Het vierde bandje was van het soort pop/rap in af en toe een wat reggae-achtige-stijl. De kleding was zorgvuldig uitgekozen. Nette broeken in kleuren bruin, grijs, etc. met loshangende bretels. Daarover een bloes met giletje. Bijna allemaal gemutst of met hoed en hier en daar een hippe zonnebril. Alleen jammer dat ik niet vooraan kon blijven staan, want het uizicht liet dat niet toe ;)

Het vijfde bandje was een gezellig folkloristisch bandje met jonge bandleden. Soms was het wat Dubliners achter, dan weer wat meer richting van pop. Maar het zeer sfeermakend. De meiden voor ons gingen meehoppen en toen de violist mee ging zingen in de microfoon van zijn viool braken zij in gejoel los :). Zelfs de aanhang van het pop/rap bandje deed een polonaise door het publiek en lieten zien dat zij zich zeer vermaakten. Leuk om naar te luisteren, leuk om te zien!

Het zesde bandje hebben we nooit gehoord, want toen zijn we naar huis gegaan. Inmiddels was ik slaapdronken en moe van het staan en hangen. Al met al een muzikale avond. Jammer dat we geen foto's hebben. :(

3 comments:

Unknown said...

We speelde 3 nummers hoor!
Maar 2 nummers gingen in elkaar over, voor het gemaak + snelheid.
dus dat.

Unknown said...

gemak dus :(

Daphne said...

Oh Sorry Ro, wist niet dat je kwaad werd ;P

Maar ik dacht toch ergens gehoord te hebben dat jullie 2 nummers zouden spelen. Dan heb ik dat verkeerd begrepen denk ik dan :)

Iig, jullie mogen trots zijn op jezelf!