Thursday, May 31, 2007

Teken van zwangerschap

Mijn leven draait grotendeels om het zwanger zijn. Haha, ik kan me niet er vanaf zetten. Zo nu en dan als ik ergens heel druk mee bezig ben, kan ik het zomaar even vergeten, maar over het algemeen ben ik er zowat de hele dag mee bezig.
Nu heb ik een weekje vrij en ben ik op marktplaats aan het surfen naar kinderwagens, babykamers, maxi-cosi's, etc. Leuk om rond te kijken, je te orienteren en zo nu en dan een bod doen. We gaan vanaaf kijken naar een babykamer en waarschijnlijk zeer snel ook naar een kinderwagen. We weten al precies welke kinderwagen het moet worden! Ik verklap nog niets :)

Oja, ik ben nu precies 18 weken. Dus 4,5 maand, soort van op de helft, ware het niet dat de zwangerschap 40 weken duurt en dus eigenlijk 9,5 maand en niet 9 maanden. Rare tellingen, maja, het zij zo! Oh, fotootje erbij, das vast leuk :) (hier ben ik 16 weken)

Jeroen is echt lekker bezig met klussen in huis, zo hangen er nu weer nieuwe lampjes, het douchegordijn hangt nu goed. De badkamer wordt zo langzamerhand compleet :) met matjes en haakjes ed.

Thursday, May 17, 2007

Baby in de maak :)

Zoals de meeste mensen wel weten en sommigen inmiddels al zelf hebben opgemerkt, is er een kleine op komst! Wat een bijzonder iets, om een klein mensje in je te mogen dragen en dat het groeit totdat het groot genoeg is om zelfstandig te leven. En dan mag het eruit komen om ons te verblijden en zodat we, hopen we, hem of haar een fijne en goede tijd kunnen geven op deze aarde.

Ach, ach sentimentele bla bla, ik meen het wel, maar soms gaan mijn gevoelens en hormonen met me op de loop en als ik het dan teruglees denk ik, jemig, wat kan ik soft zijn zeg.

Na 2 maanden misselijk zijn, vreetbuien, nog meer misselijk zijn (ja, hele dagen), moe zijn, nog meer moe zijn, totall loss thuis komen en op de bank crashen om verder niets meer te doen dan
koken en eten, kan ik eindelijk weer zeggen: Ik leef!!

Geweldig! Wat heb ik het gemist om gewoon te kunnen leven, dingen te kunnen doen, weer het overzicht te hebben op mijn werk, van de kinderen te kunnen genieten in de klas, te eten hoeveel ik wil (no more stomme kleine halve porties!), weer later dan 21:00 naar bed te kunnen, weer actief te zijn na thuiskomst. Wat een zegen om gezond te zijn! En het leuke is dat je nu ook wat begint te zien! Mijn buikje heeft zich in twee weken tijd verdubbeld en is nu duidelijk zichtbaar. Lastig voor de garderobe, want mijn broeken zijn te klein geworden en inmiddels heb ik dus nieuwe moeten kopen (shoppen is natuurlijk wel leuk :)), en mijn shirts komen niet meer over mijn buik, zodat ik ook nieuwe shirts heb moeten aanschaffen. Ben gisteren voor het eerst een positiemodezaak binnengestapt om ook echt wat aan te schaffen :D. Gelukkig hebben ze bij de hippe modezaken (H&M, Vero Moda, etc) ook gewoon kleding die nu voor positiekleding door kan gaan, dus hoef ik niet altijd stikdure kleding te kopen, pfff.... Ik kan dus ook gewoon blijven shoppen in de stad, yeah!

Wat ook echt leuk is, is dat mijn mannetje nu ook steeds meer er naartoe leeft en mijn zwangere acties, gevoelens en buien door begint te krijgen en met me mee kan leven op die manier! Lang leve mijn lieve zorgzame mannetje!