Wednesday, May 31, 2006

Thee of koffie?

Vandaag bestonden mijn converserende zinnen uit de volgende woorden:
'De cateringservice!'
'Witl u thee of koffie?'
'Kunnen we u blijmaken met een kopje thee of koffie?'
'Wilt u nog wat erin?'
'Suiker en melk?'
'Lepeltje erbij'
'Alstublieft!'

Nee ik stond niet achter de bar. Nee ik stond ook niet in een restaurant mensen te verwennen met warme drankjes. Ik heb me eindeloos een slag in de rondte gewerkt met een kartonnen doos vol met suikerklontjes, plastic en papieren bekertjes, plastic roerspaantjes en koffiemelk. Aan mijn zijde stond een geharde persoon met twee koffiekannen en een theekan. Gewapend met deze voorwerpen gingen wij de volgende nobele taak vervullen:

Alle sportdagmensen die een groepje kinderen begeleidden of een spel of atletiekonderdeel bemandden voorzien van koffie en thee.

Nu is dat natuurlijk niet zo'n probleem, maar hoe doe je dat praktisch als de groepjes met begeleiding steeds rouleren en je ze niet mis wil lopen. Uit ervaring spraken de cateringdie-hards dat we tegen de klok in moesten lopen om niemand over te slaan.

Hoeveel rondjes heb ik gelopen? Hoeveel mensen heb ik van koffie en thee voorzien? Hoeveel suiker-klontjes en scheutjes melk heb ik voorbij zien komen? Heel erg veel iig. Wat ik wel zeker weet is dat de mensen erg blij en voorzien waren. En dat de kinderen plezier hadden. En dat telt!

1 comment:

Anonymous said...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»