Sunday, February 26, 2006

You go girl!

Vanmorgen moet ik spelen in de samenkomst. Dat ging wel aardig. Ik ben aardig tevreden iig. Het kan beter, maar het kan ook slechter hihi. Maar ik vond het erg fijn dat mijn ouders er waren. Dan weten zij ook eens waar ik het alsmaar over heb. En mijn vriendin heeft een enorm goede morgen gehad en daar ben ik ook blij mee voor haar! Met al dat gedoe om haar heen elke keer is het erg fijn om zo een fijne morgen en fijne dienst te hebben.

You go girl! You can do it!

Saturday, February 25, 2006

Zaterdag klusdag

Nee niet een YFC-klusdag, maar een thuisklusdag.
Nee niet dat we iets hebben verbouwd,
maar wel alles weer schoongemaakt.
Ja je moet wat als je morgen bezoek krijgt..
Nee niet dat we anders niet schoonmaken.
Ja nu heeft het ook nog eens zin en nut.
Nee niet dat het anders geen nut heeft.
Nee dat is het niet, maar nu heeft het een extra doel.
Ja anders is het dat je schoonmaakt omdat ik anders snotverkouwe wordt,
Ja dat moet, want ik ben allergisch voor kattenharen en stof,
en en en en..
Ja dat is lastig, maar het is te doen.
Nee ik wil liever geen medicijnen slikken of snuiven
Ja dat moet af en toe om niet te blijven snotteren
Ja dat is af en toe vervelend, maar dan is het wel opgelost.
Nee ik probeer het niet te doen
Ja met het voorjaar in het vooruitzicht zit ik daar
straks wel weer aan vast.
Helaas...





Friday, February 24, 2006

Mooi...

Luister naar de teksten van deze wondermooie poezie van deze artistieke man en be amazed!

Bradley Hathaway

Hij heeft net een boek uit met poezie waarin ook een cd zit met zijn poezie gesproken door hemzelf. Die zie je hiernaast, klik op het plaatje om op zijn site te komen.

Suf, hoofdpijn, moe en steken


Ik weet niet wat het is, maar ik heb de laatste dagen last van moeheid, suffigheid, hoofdpijn (al een week) en steken in mijn maag.
Gisteren heb ik nog ge-puged en dat luchtte op, want toen was ik zó misselijk! Dus dat was erg fijn, maar vandaag had ik steken in mijn maag... misschien toch ook nog gevolg van het eten van gisteren. Ik hoop alleen dat het snel weer over is, want ik heb nergens zin in, heb nu weer ff een goed moment, maar kan voor me gevoel zo weer inzakken... Dan wil ik ff niets meer en ik kan er niets aan doen, maar het is iig erg vervelend.

Thursday, February 23, 2006

Hondje

Vandaag hebben we bezoek van een hondje. Niet zomaar een hondje, maar de hond van mijn ouders: Amber. Gezellig beest. Vanmiddag ben ik samen met haar wezen skaten. Dat was lachuh, al trekt ze soms wat hard, dan is ze zo enthousiast. Maar het is gezellig. Ik houd van deze hond. ze is zo lekker rustig, veel rustiger dan andere hondjes die ik ken. Alleen haar moeder is net zo rustig. De twee katten zijn aardig op hun gemak inmiddels en zelfs Rabbletje heeft vrede met de situatie. Chris en Amber zijn heel lief voor elkaar en lebberen elkaar geregeld af!
Gezellige beestenboel dus.

Tuesday, February 21, 2006

Compie

Oja, mijn comp kan alleen leeggehaald worden met recovery-cd's en die liggen thuis, dus voorlopig is er alleen een back-up gemaakt...

Hondjes. boodschappen, etc.

Vandaag heb ik aardig wat dingen gedaan. Eerst een hondje teruggebracht naar de eigenaar, met mijn schoonmama. Daarna meteen door boodschappen doen. Bij hun thuis lekker een chocomelletje doen. Eten. Voor schoenen kijken. Ik ging kijken en schoonmoeders kwam met schoenen thuis :). Daarna nog wat gelimewired. En eten. En ijsdansen gekeken (de enige sport die me interesseerd van de OS) Hiernaast staan de winnaars = gouden plak. Daarna gezwets aangehoord van WA onze toekomstige koning en dan naar bed...

Nu weer ff naar H'dorp, want schoenen nodig, toch... Dus dan maar ff kijken daaro met mams of we wat kenne vinden.

Sunday, February 19, 2006

System shutdown

Op dit moment worden mijn computerbestanden gebackupped. Daarna wordt hij leeggeplukt en kaalgehaald. Daarna wordt alles weer opnieuw erop gezet, en dan maar hopen dat alles er weer op komt te staan! :) Het belangrijkste wat er weer op moet is internet, msn en word. Maar dat moet wel lukken denk ik. De rest moet er wel langzaampjesaan weer op komen te staan, maar dat al wel lukken.

Kweet dus nog niet wanneer ik weer online ben te vinden op mijn eigen comp. We zulluh zien!

GreetZ!

Saturday, February 18, 2006

Zaterdag=shopdag!

Vandaag ben ik met mijn mams en paps wezen shoppen in Hoofddorp. Dat was erg gezellig, vooral ook omdat ik in de eerste de beste winkel meteen erg geslaagd ben voor kleren. Ik heb daar 3 shirtjes, een broek, een vest en een riem gekocht. Zie hiernaast het resultaat van mijn shopwerk:

En pittenzakken zijn nog steeds goed!

Friday, February 17, 2006

Vrij(e)dag

Lekker hoor, zo'n vrij dagje. Alleen jammer dat op zulke dagen ook biologische wekkers gewoon doorwerken :(

Lekker rustig aan gedaan vandaag, en na wat rommel bij elkaar gezocht te hebben, rustig aan naar Aalsmeer gekacheld met het Lifpeltuutje. Van het weekend krijg ik wellicht een openbaring...

Oja, en zondag ga ik lekker met Wouter weer naar de CAMA-gemeente, wat een fijne gemeente, om lekker zomaar binnen te stappen en lekker mee te zingen en te luisteren met de massa...

Thursday, February 16, 2006

Bang? Voor wat dan?

Ik kwam er toen ik naar huis reed achter dat ik ergens bang voor ben, of nou ja angst voor heb, en dat het eigenlijk helemaal niet logisch is voor mij als persoon om daar angst voor te hebben. Volg je het nog?

Ik heb in het eerste jaar van de SPW-opleiding deel uitgemaakt van een toneelstuk dat we op moesten voeren op een kamp voor alle eerste-jaars-SPW-ers. Daarin werd gedanst, geacteerd, gesproken en gezongen. Ik maakte deel uit van de dansgroep die in het toneelstuk een belangrijke rol had. We hebben twee liedjes helemaal uitgedanst. Ik was enorm trots op mezelf omdat het lukte. Maar niet trots omdat ik het durfde, want dat was heel het punt niet. En nu zit ik te freaken over dansen in public. Waarom? Zelfs op de MAVO bij een schoolfeest kon ik me niet drukmaken over dansen in het openbaar. Ik kon me zelfs helemaal laten gaan. Waarom heb ik dan nu zo'n fobie? Misschien omdat ik ergens toch een beschadiging heb opgelopen. Misschien omdat ik ergens toch niet zeker ben van mezelf. Misschien omdat ik het beter zou willen kunnen dan dat ik het nu kan. Misschien zit het wel gewoon tussen mijn oren en als ik denk tijdens het dansen aan die keren dat het goed ging, gaat het dan ook goed. Ik ga het gewoon proberen! Ik ben er klaar voor!

Wednesday, February 15, 2006

Hoofdpijn en boodschappen

Zucht, ik heb hoofdpijn. Ik heb ff nergens zin in. Ben net boodschappen wezen doen en ik wist de helft niet meer, nu moet ik nog een keer terug. En ik heb wc-papier meegenomen, omdat dat op het lijstje stond, maar die had ik nu juist niet nodig, er zijn nog 24 rollen.... :( Nu zijn er nog 16 bijgekomen.

Zucht...

Gelukkig komt Rachel vanavond eten, dan is het weer gezellig..

Monday, February 13, 2006

Bah!

Kom je thuis hebben de poezen de worstjes uit de kast getrokken en eraan geknabbelt, ja dat kan er ook nog wel bij...

Gelukkig heb ik dan een lief mannetje die aan me denkt en voor warmte zorgt met een pittenzak en voor eten zorgt. lief lief lief!

Sunday, February 12, 2006

Mooi mooi

Gisteren was klussendag, dat was goed. Voor resultaten daarvan kun je kijken op Jeroens blog.

Vandaag ben ik blij, want ik heb iets moois gekregen. Van Ilonka. Een gehaakte poncho, handmade! Ik is gelukkig en blij, want hij is mooi. Ondanks dat het met de kinderen wel eens oppassen is, wil ik toch gaan proberen om hem morgen aan te trekken. Morgen en bijna de hele week hebben we toch niet echt knutselwerkjes dus dat scheelt weer. Ik heb iets gevonden wat erbij past en dat is ook mooi. Dit is het resultaat. En oja! Hij is multifunctie!

Friday, February 10, 2006

Mijn liefie

Hoe gelukkig kun je zijn met iemand? Ik denk zo gelukkig als je zelf wilt dat je je voelt. Als je je best doet voor elkaar, als je elkaar gelukkig wilt maken, als elkaar het naar de zin wilt maken en de ander voor jezelf laat gaan, kom je een heel eind. Natuurlijk moet je niet voorbij gaan aan je eigen gevoel en je eigen behoeften, maar naar mijn mening gaat de ander toch voor. En die ander is voor mij mijn lieve mannetje. Degene die er voor mij is wanneer ik hem nodig heb, degene die om me geeft en me lief heeft! All I can say is, I'm so lucky!

Favoliedjes

Hmm... wat zal ik zeggen?! IK WEET HET NIET!!!!!!!!!
Ik heb zoveel liedjes die ik mooi vind, maar niet mooi genoeg voor mijn lievelingsliedje, niet speciaal genoeg en niet geweldig genoeg. Ik weet het niet, ik weet het niet, ik weet het niet, IK WEET HET NIET!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, February 09, 2006

Vriendinnen



Druk, druk, druk

Gisteren heb ik het wel druk gehad zeg, niet eens tijd voor mezelf, alleen tijd om te eten..

Ik begon gisteren met naar school gaan, waar geen kinderen waren, maar wel een heleboel nieuw meubilair voor de hele school. Mijn hele klas stond ermee vol! En das een speellokaal, dus twas best veel! De kleutermeubeltjes hebben we gisteren meteen op hun plekkie gezet en dat stond erg leuk. We hebben ook een wandje in het lokaal nog gelatext, want die was onder gekliederd met verf, plakaatverf waar de kinderen dus mee verven.

Daarna ben ik boodschappen gaan doen voor het avondeten. Toen heb ik zelf een hapje gedaan.

Even heb ik op de computer mijn mail gecheckt en daarna ben ik snel doorgegaan naar Veenendaal voor de afspraak met mijn student-collega's, om gezellig wat te gaan drinken en kletsen.

Toen ik thuis was (te laat) kwam Rachel lekker eten en was Jeroen lekker vroeg thuis. We aten lassagnette (een aanrader, van Knorr). Daarna afwasje en meteen door naar Elim voor de muziekavond, oefenen voor zondag. Daarna hebben Jeroen en ik bij Rachel een vage film gekeken en nog een tijdje gekletst, maar het was ineens 24:00 en was het toch ook wel weer tijd om naar bed te gaan, want vandaag ook weer een lange en vermoeiende dag.

Half 1 lagen we in bed en konden we eindelijk slapen... Mmm... lekker zo'n donsdekbed!

Tuesday, February 07, 2006

Last fm

Weer wat nieuws. Aangemoedigd door mijn vrienden heb ik nu ook last.fm in de arm genomen. Daarmee kun je muziek afspelen met de last.fm player. De muziek die hij afspeelt kun je zelf uitkiezen. Als je bijvoorbeeld muziek van royksopp wil horen, dan kan dat, maar je kan ook van een bepaald genre muziek luisteren, als dan bijvoorbeeld royksopp opgeeft, geeft hij ook andere muziek van datzelfde genre weer, zo leer je nieuwe muziek kennen en nieuwe bandjes en zangers en zangeressen. Erg leuk en interessant. En hij speelt maar door, dus ook als achtergrondmuziek kun je goed uit de voeten met deze speler. Sluit hem aan op je radio en je hoeft niet meer van je visite vandaan, want hij blijft spelen, en steeds andere bandjes en zangers en zangeressen komen tevoorschijn uit je speakers.

Monday, February 06, 2006

Huurcontract..

Vandaag hebben we een nieuw huurcontract gekregen omdat onze onderburen het huis overkopen van de verhuurder. Ik ben eens gaan lezen en ik was wel erg benieuwd naar wat er nou in zou staan. Ik heb wel een paar vraagjes, bv. waarom zouden de huurders ervoor moeten zorgen dat de schoorstenen worden geveegd? Dat is meer iets om te regelen voor de verhuurder haha. En wat is domicillie? Ik heb het inmiddels opgezocht, maar het was een erg ingewikkelde zin waar dit woord in stond, dus zelfs uit de context kon ik het niet opmaken. Wel interessant om te lezen hoe mensen zouden willen dat je je gedraagt. Het is een heel goed en degelijk contract, met logische regels en best nog wel vrij. Zo mogen we nu wel mensen laten logeren (niet dat we dat eerder niet deden haha) maar das nu iig legaal. Alleen mogen we niet uitbreiden... (dus helaas Arnoud en Roald, jullie kunnen hier niet komen wonen! :) wat jammer nou he?). We moeten de boel weer in de oorspronkelijke staat afleveren als we de kamer verlaten, dat betekent dat we deze bloemen moeten laten staan, en de door mij geschilderde bloemen wit moeten maken haha! Het is de bedoeling dat we zelf de boel sauzen en witten en doen, etc. Maar dan vraag ik mij af, hoe zit dat met de buitenboel? Nou ja, zo zijn er wat vraagjes die ik heb en wie weet heeft Jeroen er nog wel meer, dan kunnen we gezellig om de tafel gaan zitten met de onderbuurtjes hihi.

Sunday, February 05, 2006

Wat is er mis met oog om oog?

De spotprenten brengen heel wat mensenlevens in oproer. Mensen zijn boos, verontwaardigd, vragen zich af waar dat allemaal voor nodig is. Anderen zien het probleem niet, weten niet waar anderen zich druk om maken en vinden de plaatjes wel grappig.

Maar wat denken wij nu, als Nederlanders, als Christen van deze gebeurtenissen. Ik denk dat spotprenten moeten kunnen, maar wat betreft religie kun je maar beter voorzichtig zijn. Men had van tevoren kunnen bedenken dat de Islamitische beweging hier niet blij mee was en dat dit dus niet een heel verstandige zet zou zijn. Ik vraag me dan ook af wat de beweegreden is geweest van degenen die deze spotprenten hebben geplubliceerd.

Dat er dus mensen zijn, en vooral Islamieten zijn, die boos zijn om deze prenten, die niet blij zijn met deze manier van denken over hun godsdienst kan ik me goed indenken. Maar dat deze boosheid omslaat in haat Antisemitisme, daar kan ik niet bij. Waarom zou hier niet de oog om oog, tand om tand strategie gebruikt worden? Waarom worden de Denen niet teruggepakt op wat ze hebben gedaan? Geen gemakkelijk doelwit? Geen mensen om mee te spotten? Te onbekend voor de mensheid? Wie zal het zeggen.

Één ding is zeker, ze hebben niet gelezen wat de (voor hun) profeet Jezus heeft gezegd: 'Slaat iemand u op uw wang, keer hem ook de andere toe, neemt iemand u uw mantel af, laat hem ook het hemd nemen' (Lucas 6:29). Dit zinnetje hebben ze zeker niet in de Koran? Of ze hebben hem vergeten te lezen. Want wat ik zie is pure haat en in die haat moet kwaad met kwaad worden vergolden. Wat Jezus ons leert is dat we dus zeker geen kwaad met kwaad moeten vergelden. We moeten juist vergeven. Maar ook wij als Christenen zijn vaak vergeten hoe we moeten vergeven. Alles wat we in dit geval kunnen doen is bidden...

Saturday, February 04, 2006

Wat mannen willen...

Erg zeg! Mannen kunnen soms aan niets anders denken dan aan:

Kat in het bakkie

Onze kat Rabble heeft een rare gewoonte:





If it makes you happy...

Wat wilde ik ook al weer gaan schrijven... Toen ik wilde beginnen had ik een idee, maar we gingen eerst naar de AH voor boodschappen en nu ben ik het kwijt... Ff denken. Geen idee meer..

Ik ben begonnen met deze blog met de woorden dat ik het lekker vind om huishoudelijk bezig te zijn. Vandaag hebben we dat ook lekker gedaan. Lekker samen huisie schoonmaken. Yo stofzuigen, ik dweilen, ramen lappen en archieven en zo.. Lekker groot aanpakken en lekker weer alles schoon. Nu zitten we lekker met thee op de bank, en poes erbij. Ons Chrissie..
Ik kan je zeggen dat ik tijdens het werken meer lol heb dan dat ik erop terug kijk en zie dat alles schoon is geworden.

Kweet het niet hoor...

De bankhoes is droog, zit er weer omheen, maar ik weet het niet. Issie nou schoon of niet? De vetvlek zit er nog in, maar ja, daarvan verwachtte ik ook niet dat hij eruit ging. Maar ik hoopte toch wel duidelijk te kunnen zien dat hij schoon zou zijn. maar ik heb toch het idee dat dat niet het geval is. Misschien toch maar eens proberen om met één of ander middel te werken.

Hmm.. Iemand nog ideeen?

Friday, February 03, 2006

Vogelen

Ik zit te vogelen met mijn profile en te kijken of ik een foto kan toevoegen van mezelf, maar steeds is de url te lang. Kijken of de url van deze foto niet te lang is...

Oei hij is wel wat groot...

Jeej!!! Gelukt!!! Ik is blij!

Gewassen, maar schoon?

Nou de bankhoes is gewassen, kostte 15 euro. Ik ben denk ik blij. Ik hoop alleen dat hij nu wel echt schoon is. Ik betwijfel het hier en daar, omdat er zelfs nog droge plekken waren, die dus niet eens nat zijn geweest, maar ja dat kan ik pas echt zien als hij weer om de bank zit en opgedroogd is.

We'll see!

Vanmiddag hebben we nog geschaatst haha. In het hydepark, vlakbij de Lindenhorst. Ik heb van Rachel ijshockeyschaatsen gekregen. Leuk hoor, alleen het ijs kraakte wel veel, en dat was soms best wel beangstigend. Maar ja... We zijn we niet erdoor heen gekrakt. Rieneke wel, maar die was gelukkig dicht bij huis. Het ijs werd wel snel slechter, het dooide dan ook best hard. Op het laatst zat er een flinke barst in waar veel water doorheen het ijs op stroomde... Misschien moeten we eens gaan schaatsen op een echte ijsbaan.

Joy

Happy, happy, joy joy! Nou ja, dat is voor een gedeelte zo. De bankhoes moet gewassen worden. Hiernaast zie je dat megagrote ding.

Maar hij past niet in de wasmachine hier. Dus ga ik speciaal naar Driebergen, naar een wasserette om dat ding te laten wassen. Nu wel nodig, want hij begint behoorlijk dirty te worden. Maar ja, zoiets kost wel! Zo rond de 20 euro voor een draai van 35 minuten in een trommel van 7 liter!!!! Waahhh! Das echt veel. Gisteren uitgerekend wat een nieuwe hoes moet kosten, das toch wel rond de 60 euro. Dus dan toch maar wassen ben ik bang. Nou ja.. het is niet anders...
Ik ga dus zo met Rachel naar Driebergen en daar wachten tot de 35 minuten voorbij zijn..

Thursday, February 02, 2006

Misverstanden en miscommunicatie

Tja, laten we zeggen we praten en denken wel eens langs elkaar heen en dan krijg je misverstanden en miscommunicaties. Mensen kunnen zich heel druk maken om iets, terwijl de andere partij zich van geen kwaad bewust is. Dan is het lastig te begrijpen voor beide kanten wat nu het probleem is en hoe dat het beste uitgepraat kan worden. Das best lastig soms.

Gelukkig kunnen we het meestal goed uitpraten!

Bankhoezen

De bankhoes moet nodig in de was. Maar nu wil het probleem dat hij niet in de wasmachine past. Dat betekent dat we hem naar de wasserette moeten brengen. Dat kost rond de 17,50 euro als we hem daar moeten laten wassen, voor een draai van 35 minuten! Beetje veel vind ik dat wel. Zeker als ik hier thuis toch gratis was... Ik bedoel voor water betalen we niet extra en voor stroom niet. Alleen het wasmiddel en de wasverzachter kost geld. En de slijtage van de wasmachine, maar ja dat gebeurd toch. Dilemma's...

De verzekering heb ik nu toch wel afgelsoten bij Univé. Ik heb voor ons beiden een basisverzekering en een tandartsverzekering afgesloten. Nu moeten we de andere bij ZZ nog opheffen. Daarvoor heb ik al de kaarten uitgeprint en moeten we die nog ff tekenen en dan opsturen. Als het goed is komt het dan goed.. Hoop ik.

Nu maar es ff gilmore girls halen bij de buuv. Als ze d'r alweer is.. Ff checken..

Wednesday, February 01, 2006

Zorgverzekeringen zuigen

Hebben we de hele avond zitten te puzzelen over welke zorgverzekering we nou moeten nemen. Jeroen heeft net de collectieve verzekering van zijn werk aangeboden gekregen. Na veel gepuzzel zijn we er toch uit dat het toch Univé moet worden, dus ben ik online aan de slag gegaan om dit te regelen. Kom ik na een aantal stappen erachter dat Univé je zorgverzekering wel wil omzetten van je oude naar de nieuwe (dat wist ik wel) dat je daarvoor dus je polisnummer moet invoeren, maar dat ik er maar één kan invoeren terwijl dat er twee moeten zijn, omdat we bij ZZ twee polisnummers hebben lopen. Maar ik kan er maar één invullen! Zucht... Morgen dus maar even telefonisch proberen contact op te nemen en evt telefoonisch de verzekering af te sluiten. Had ik toch die pre-paidkaart voor de telefoon nog moeten kopen vandaag... Nou ja, morgen weer een nieuwe dag met nieuwe zorgen en pleziertjes.

Eva heeft Gilmore Girls opgenomen en dat is goed! Wellicht kan ik die morgen kijken!

Hmm.. moet mijn moeder nog bellen over het dekbed en het weekend. En dan ws ook mijn schoonmoeder voor de hoeslakens... Hmm... misschien maar even een to do list maken.

Morgen ook nog ff naar school voor leerlingoverleg. Dat is wel interessant.

Maar goed morgen dus weer een dag. En voor nu: Lekker onder de wol... ehm dons hihi.

De dagen van mijn leven zijn...

...Korter dan ik dacht. Waarom? geen idee...

Ik ben van plan een scheiding te gaan maken in school/werkzaken en in privezaken. Ik denk dat ik dat wel praktisch vindt. Misschien ook wel niet, maar dat zien we vanzelf, dan voeg ik het later toch weer tot één blog samen. Maar we gaan het zien!

Ik ben zo blij als ik lekker bezig ben met mijn dagelijkse dingen als wassen, was opvouwen, rekeningen betalen, boodschappen doen. Je zal het dan niet van mijn gezicht af kunnen lezen, maar ik kan mezelf hopeloos blij voelen als ik lekker nuttig bezig ben. Geweldig toch! Dan is het helemaal lekker als ik een lekker achtergrondmuziekje erbij kan opzetten als worship of iets dergelijks. Ik geniet van mijn leven! Lekker niks doen afgewisseld met lekker werken en af en toe een beetje school.

Heerlijk!